• Gegarandeerd de laagste setprijs
  • Gratis verzending vanaf €375,00
  • Technisch advies (ook na aankoop)
  • Snelle levering
  • Gratis legplan

Wat kost vloerverwarming?

Wat kost vloerverwarming eigenlijk? Daar is niet één antwoord op, omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal kenmerken.

In deze blog leggen we je uit hoe je de kosten kunt inschatten en wat prijsbepalende onderwerpen zijn.

Direct de kosten voor jouw vloerverwarmingssysteem berekenen en vergelijken? Bekijk dan onze rekentool voor vloerverwarming op onze homepagina.

Daar kun je, met behulp van het aantal m2, zelf de kosten voor vloerverwarming vergelijken.

Kosten van vloerverwarming berekenen? Gebruik onze rekentool

Op onze homepagina hebben we een handige rekentool beschikbaar welke je precies vertelt wat de benodigde materialen en de bijbehorende kosten zijn voor jouw vloerverwarming.

Je kunt met behulp van de tool direct de prijzen voor de drie verschillende legsystemen van vloerverwarming vergelijken.

De tool is relevant voor projecten met een oppervlakte van maximaal 175m². Voor grotere projecten maken wij altijd een vrijblijvende offerte op maat. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Factoren die de prijs van vloerverwarming beïnvloeden

Vaak zijn comfort en het energiezuinige aspect redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Zonder radiatoren verwarm je op stabiele wijze het huis, waardoor een lagere kostprijs gerealiseerd kan worden.

We gaan hieronder nog wat dieper in op een aantal (prijsbepalende) onderwerpen:

Type verdeler

Los van het systeem dat je kiest is de prijs van vloerverwarming afhankelijk van het type verdeler dat je wilt aansluiten.

We denken graag met je mee welk systeem het best bij jouw situatie past. In je huidige situatie, maar ook afgewogen naar de toekomst en de duurzaamheidsmaatregelen die steeds zwaarder wegen.

Van cv-ketels naar warmtepompen: de ontwikkelingen gaan continu door. We denken daarom met je mee en zorgen ervoor dat het prijsvoorstel dat je te zien krijgt, past bij het gewenste eindresultaat.

Zuinig systeem

Wat wij belangrijk vinden te benoemen bij de kostprijs, is dat het ook goed is om te kijken naar de terugverdientijd en de zuinigheid van het systeem ten opzichte van andere vormen van verwarmen.

Zoals eerder benoemd in dit artikel zorgt vloerverwarming voor een constante verwarming op lage temperatuur, waardoor het energiezuiniger in gebruik is.

Een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Bij Vloerverwarming Zelf Leggen vind je alleen maar A-Label artikelen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Je ontvangt van ons altijd garantie op de producten die je koopt. Op onze PE-RT vloerverwarmingsbuizen zit bijvoorbeeld zelfs een garantie van 50 jaar!

Hierdoor is de kans klein dat je al gauw je producten moet vervangen. Bij een lagere prijs-kwaliteitsverhouding loop je meer risico en dit beïnvloedt dan ook de uiteindelijke prijs van je vloerverwarming.

Bespaar kosten door zelf vloerverwarming te leggen

Tot slot bespaar je uiteraard kosten door het zelf te leggen. Je ontvangt van ons een legplan, zodat je het systeem gemakkelijk zelf kunt installeren.

Hiermee bespaar je bij ons een hoop arbeidskosten, die je ook mee moet nemen in de vergelijking met andere vloerverwarmingsspecialisten.

Bereken direct jouw kosten voor vloerverwarming

Wil je na dit artikel direct de kosten voor jouw vloerverwarming berekenen en vergelijken?

Check dan de rekentool op onze homepagina.

Bij vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.