• Gegarandeerd de laagste setprijs
  • Gratis verzending vanaf €375,00
  • Technisch advies (ook na aankoop)
  • Snelle levering
  • Gratis legplan

Kun je vloerverwarming combineren met stadsverwarming?

Kun je vloerverwarming combineren met stadsverwarming?

Bij stadverwarming wordt er geen gebruik gemaakt van gas om het huis te verwarmen. De warmte die jij binnenkrijgt is in feite restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales. Deze methode van verwarmen wordt vaker ingezet bij grootstedelijke gebieden of plaatsen waar veel woningen per vierkante meter staan.

Er worden vanaf de fabriek leidingen heet water afgetakt naar alle gebruikers en door een stadsverwarmingsverdeler wordt deze warmte verdeeld per woning. Je hebt in deze situaties dus geen cv-ketel en verbruikt daardoor minder CO2.

Kun je stadsverwarming eigenlijk combineren met vloerverwarming? Wij leggen het uit.

Vloerverwarming met stadsverwarming

Het combineren van stadsverwarming met vloerverwarming is goed mogelijk. Echter, moet je hier met wat extra zaken rekening houden tijdens het installeren. Per aanbieder zijn er namelijk specifieke eisen gesteld waaraan een vloerverwarmingsverdeler moet voldoen.

Veel voorkomende zaken zijn:

– Een begrenzer op de retour. Hiermee wordt de temperatuur geregeld die terug gestuurd wordt naar de fabriek.

– Een terugslagklep in de verdeler. Hierdoor wordt voorkomen dat heet water direct van de aanvoer, naar de retour stroomt. De vloerverwarmingsverdeler zal dus afgestemd moeten zijn op het type stadsverwarming in jouw woonplaats.

Meer weten? Contacteer je stadswarmte leverancier

Wil jij meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met je warmteleverancier, of als je niet weet hoe je die kunt bereiken, met de gemeente.

Je kunt het beste direct bij hen checken wat de precieze eisen zijn. Zij weten namelijk wat er voor nodig is om het vloerverwarmingssysteem correct te installeren.